W Naszej ofercie znajdziecie Państwo całą gamę naczyń biodegradowalnych wyprodukowanych na bazie bagassy. Bagassa to wysuszone włókna trzciny cukrowej, pozyskane w trakcie procesu wyciskania soku z łodyg trzciny cukrowej. Po rozdrobnieniu na włókna, surowiec przechodzi w postać pulpy, która stanowi doskonały materiał do produkcji takich wyrobów jak: miski, talerze, czy tacki .
Naczynia z bagassy są w 100% biodegradowalne i kompostowalne. Ulegają biodegradacji w ciągu 90 dni tworząc kompost. Powstały kompost dostarcza wiele naturalnych składników dla gleby. Opakowania z bagassy to doskonała przeciwwagą dla styropianu oraz innych wyrobów z tworzyw sztucznych.
Produkty z bagassy nie przeciekają, odporne są na tłuszcz, jak i na wysokie oraz niskie temperatury. Ponadto są bardzo sztywne i wygodne w użyciu. Dzięki wysokiej estetyce mogą z powodzeniem zastąpić talerze ceramiczne.