EKOLOGIA: Jednorazowe naczynia z otrąb to doskonły zamiennik dla naczyń papierowych lub plastikowych, których produkcja jest uciążliwa dla środowiska naturalnego. Produkcja naczyń z otrąb nie wymaga dużych zasobów wody, ani stosowania związków chemicznych. Czysty dla środowiska proces technologiczny produkcji naczyń z otrąb bazuje na naturalnych surowcach jakimi są otręby pszenne i nie duże ilości wody. Z jedenej tony naturalnych otrąb spożywczych, będących produktem ubocznym w procesie produkcji mąki, można wytworzyć do dziesdięciu tysięcy sztuk naczyń Biotrem. Naczynia te ulegają pełnej biodegradacji w niespełna 30 dni.
TECHNOLOGIA: Technologia produkcji biodegradowalnych naczyń z otrąb pszennych jest autorskim projektem Pana Jerzego Wysockiego mającego swe korzenie w tradycjach rodzinnych od początku dwudziestegho wieku. Cały proces technologiczny produkcji naczyń BIOTREM chroniony jest licznymi patentami.
WŁAŚCIWOŚCI: Naczynia jednorazowe z otrąb nadają się do podawania posiłków zimnych jak i dań gorących. Można stosować je kuchenkach mikrofalowych jak również używać w piekarnikach elektrycznych. Naczynia z otąb Biotrem wyróżniają się dużą wytrzymałością i stabilnością. Polecamy wszystkim tym którzy podążają zgodnie trendem ekologicznym.